Bemutatkozik: Kontra Eleonóra

A tavaly nyáron indított sorozat hatodik része következik. Az interjú-sorozatban bemutatkoznak a tanítványaim, így közelebbről is megismerhetővé válnak, jobban láthatóvá és érthetővé válik, hogy ki hogyan indul neki ennek az útnak, illetve hogy mit ad a részvevőknek ez a tanfolyam. A most következő részben Kontra Eleonórával olvashattok interjút.
Aki kérdez: Adorján Éva – innentől átadom neki a szót!

Nórával a Polinéz masszázstanfolyam második szintjén kerültünk egy csapatba. Spanyolországi élete, személyisége és életereje magával ragadott, mindig szívesen hallgattam, inspirálónak tartottam a történeteit. Kontra Eleonórát kérdezem.
Hogyan találkoztál a Polinéz masszázzsal, és mi volt az a benyomás, ami elhozott a tanfolyamra?


Régóta érdekel a test-lélek-szellem hármassága, és hogy mi lehet még azon is túl. Kozmetikusként az arc elváltozásainak okaira kerestem válaszokat, ami nem korlátozódott csak a fizikai testre. A bizalom, érintés, figyelem, jelenlét nekem fontos volt. Hogy biztonságban és elfogadva érezzék magukat azok akik engem választottak, legyen bármilyen problémájuk.
Egyre inkább az volt az érzésem, hogy a teljes egésszel hatásosabb és eredményesebb foglalkozni. Így jutottam el a különböző energetikai kezelésekhez, amikkel – mint közben rájöttem – először saját magamon ajánlott dolgozni. Folyamatosan kerestem mindig valami újat, mást.
Ebben az önismereti labirintusban számomra határozottan helye volt a testmasszázsoknak is.
Aztán egyszer láttam videón egy bemutatót… na ott valami varázslat történt. Eltűnt a külvilág, belekerültem valami csodálatos áramlásba, ahogy a masszőr egy véget nem érő mozdulattal hullámzik végig a testen, ringatja a zene ritmusára… és ott volt még valami titok, ami kinyitotta az egész lelkem valami határtalan öröm és bizonyosság felé. Innentől kezdve “bekattantam”. Nekem ez kell. Ezt kerestem.
Aztán valahogy az életemben változások jöttek, Spanyolországba költöztünk, itt alakítottunk ki új életet. A masszázs azonban folyamatosan kívánságlistán volt. És egy itteni ismeretségnek köszönhetem, hogy megismerhettem Annát, és eljuthattam a tanfolyamra. Végre.

Milyen volt belecsöppenni, betöltötte a várakozásaidat?

Kíváncsiság volt bennem. Amibe tényleg belecsöppentem, az a bodywork. Nem volt benne tapasztalatom így igazán nem is tudtam mi történik… egészen a legelső gyakorlatig. Amikor is azonnal és feltartóztathatatlanul ömleni kezdett a könny a szememből… meg a második után is… meg utána is. Ezután az érzelmi cunami után egész más megérinteni egy másik embert, lelket…

Volt, amiben mást kaptál, mint amire számítottál?

Titkot mentem kutatni, masszázst tanulni. Kaptam varázslatot, metamorfózist. Kaptam többet magamból. Kaptam feltétel nélküli bizalmat, tiszteletet, figyelmet, elfogadást, szeretetet. Lehettem sebezhető, lehettem furcsa, lehettem erős, és lehettem az ami akkor éppen lenni akartam. Kaptam kereteket amiben mindez lehettem. Anna tudása és határozott jelenléte önbizalmat adott. Felismerhettem a határaimat. És megengedésbe kerülhettem velük. Ezáltal a másik elfogadása, sérülékenysége, határainak tiszteletben tartása is más értelmezést nyert. Kezdtem megérteni a polinéz masszázsban rejlő varázslatot. Tanultam egy olyan masszázstechnikát, ami meglehetősen ritka. Ráadásul rengeteg masszázst kaptam… És amikor a vendégeimen tapasztalom a masszázs csodáját az még mindig meglep és lenyűgöz. Igen, mindenben mást is kaptam…

Volt olyan, ami az elején vagy folyamatban megijesztett, ami nehézséget okozott? Feloldódott ez közben?

Egy kicsit vicces volt, amikor tanultuk a mozdulatokat, úgy éreztem magam mint az a bizonyos elefánt abban a bizonyos boltban… valahogy az ami Annának olyan lendületesen áramló volt, az nálam szögletesen kockásnak érződött… hát, hogy ebből hogy lesz ringatós-hullámzós? Vajon ebből mit érezhet az akit masszírozok? Nem találtam sem a helyemet sem a fogást. Aztán Anna megnyugtatott hogy bele fogok jönni. Később megtanultam, hogy inkább azzá kell válnom… ez a gyakorlások során egyre gyakrabban sikerült, néha csak pillanatokra, néha kicsit hosszabban. Még alakul.

Kozmetikusként dolgozol, és már az elején beszámoltál róla, hogy a Polinéz masszázst be tudod építeni a munkádba. Hogy vagy ezzel most, fél évvel a tanfolyam után? Hogyan szőtted bele a masszázst a tevékenységedbe?

A Polinéz masszázs természetesen az arcra is kiterjed. Az arcon megjelennek az érzelmek, eddig megélt, fel nem dolgozott traumák, és a testben lejátszódó elváltozások, folyamatok is. A Polinéz masszázs arcmasszázsa oldja a stresszt, blokkokat, nem csak az arcon hanem az egész testben. Szeretik a vendégek, mert olyan különleges, és mintha lebegnének közben… hát ez nem csodálatos?