Rábai Krisztina

Sokat gondolkoztam azon, hogy mit írjak magamról bemutatkozásként. Mi az, ami nemcsak nekem fontos, hanem nektek is az, ráadásul kapcsolódik a masszázshoz és meggyőz arról, hogy ez egy olyan élmény, amit érdemes átélni, egy olyan masszázs, amit érdemes kipróbálni. Mi az a többlet, az a minőség, amit én kaptam tőle és mi az, amit tovább tudok adni. Kicsit olyan, mintha arra próbálnék válaszolni, vajon van-e értelme az életnek és ha igen, mi az (tegyük fel, hogy nem értek egyet azzal a véleménnyel, miszerint 42).
Vágjunk bele! A polinéz masszázs 2020-ban vált az életem részévé és gyakorlatilag kitöltötte és teljessé tette azt az évemet. Számomra kapóra jöttek a korlátozások, mert így nem tudtam utazni és volt végre időm arra, hogy elvégezhessem a tanfolyamot.
Amikor éppen nem masszírozok, kutyázom, kertészkedem, utazom, sportolok vagy szemlélődöm, akkor történeteket írok; rég elenyészett és elmúlt emberek, közösségek, dolgok, helyek, korszakok történetét. A munkámhoz kapcsolódva sokat utazom, hogy alapanyagot gyűjthessek az íráshoz. Rég szétesett, részben vagy egészében elfelejtett képek mozaikjait keresem és próbálom újra összerakni, megfesteni a képet.
Részben a természetemből, részben a munkámból adódik, hogy van bennem egyfajta hiányérzet az életminőséget javító, az életnek értelmet adó, hasznos, kétkezi tevékenység művelése kapcsán. Előszeretettel helyezem előtérbe azt, ami másoknak hasznos, de ahogy érek és összeérnek a szálak az életemben, egyre nagyobb szerepet kapok benne én magam is.
Anna és a tanfolyamba beépített bodywork nemcsak magamhoz, hanem másokhoz is közelebb hozott. Végre az elvárások helyét az elfogadás váltotta fel és számomra talán ez volt a legfontosabb az egészből. Egy olyan közegben lenni, ahol elfogadnak magyarázkodás, színlelés, önfeladás nélkül. A masszázs adása során pedig a teljesség fantasztikus érzését élem meg. Egy olyan pont, ahol ismét összeérnek a szálak. Számomra nem kérdés, hogy minden mindennel összefügg, csak nem feltétlenül látjuk, hogy pontosan hol és hogyan valósul meg a kapcsolódás. A masszázs egy olyan pillanat, amikor fellebben ez a fátyol és ráébredsz, hogy az ősi polinéz kultúrából érkező mozdulatokban (amiről talán sohasem gondoltad volna, hogy bármi köze lehet a világodhoz) benne van mindaz, amit eddig tanultál, gyakoroltál, megtapasztaltál. A hosszú évekig gyakorolt aikidó mozdulatok sora, a balett szépsége, finomsága, kecsessége, a mindezekben rejlő erő és még sok más. A polinéz masszázsnak és annak a “tudásnak”, amit Anna átad nekünk éppen az a lényege, hogy nem csupán a tökéletesre csiszolt technikai elemeket sajítítjuk el az eszünkkel, hanem egy időtlen belső utazás során megtapasztaljuk azokat a minőségeket, amik különlegessé és igazi élménnyé teszik a masszázst mindkét fél számára. A masszázsban létrejövő kapcsolódás révén pedig megtapasztalhatjuk azt a végtelen puhaságot, megérezhetjük azt a biztonságos időtlenségben rejlő nyugalmat, amelyet a természeti erőket idéző, harmónikus mozdulatok és az odafigyelés minősége ad.
Nem hiszek abban, hogy egy tabletta meggyógyít, abban viszont igen, hogy a figyelem, a törődés és a minőségi érintés gyógyítólag hat a testre és a lélekre. Ha kedvet kaptál ahhoz, hogy megtapasztald mindazt, amit hevenyészett gondolataim révén próbáltam közvetíteni, akkor tudom ajánlani az oldalon található szuper csajokat (és ha lesznek, fiúkat), de ha Szegeden vagy a környékén laksz/jársz, akkor szeretettel várlak én is.

ELÉRHETŐSÉGEK
www.yourstory2021.com