GYAKORLÓNAP A HÁROM LÓTUSZBAN, 2019. JÚNIUS

A Három Lótusz Jóga- és masszázsműhely volt tavaly az I.szintek helyszíne és idén pedig a gyakorlónapokat tartottam ezen az igazán szerethető, csendes és szép helyen. Szomorúan hallgattam pár napja Zsófit, a hely tulajdonosát, hogy nemsokára bezárnak.

A júniusra meghirdetett gyakorlónapra nyolcan jöttek el a tanulóim közül: Zoli, Flóra, Marianna és Botond az I. szintet végezték el eddig, Kata, Detti, Szilvi és Juli pedig már mind a négy szinten túl vannak, gyakorló masszőrök, de tovább szeretnék tökéletesíteni a tudásukat, egyre pontosabban és jobban, érzékenyebben szeretnének érinteni.

Ahogy máskor, most is nyitókörrel kezdtünk, mindenkinek volt ideje elmesélni, hogy mi történt vele, mióta nem láttuk egymást, milyen tapasztalatokkal gazdagodtak a Polinéz masszázs terén, illetve, hogy érzelmileg milyen folyamatokban vannak éppen.
Folytatásként – szintén a megszokott módon – bodywork gyakorlatsorral készültem: a határokkal, a közelség-távolság témájával, a kérni tudás és az adni tudás témájával foglalkoztunk, az ezen témák köré felhalmozott érzelmekkel, testérzetekkel. Az ezután következő megosztókörben meghallgattuk egymást, kinek milyen tapasztalatot, felismerést hozott ez a gyakorlat, milyen működésekre láttak rá a részvevők, milyen hétköznapi helyzetekre emlékeztették őket a feladatok. Mindig mélyen megérint, ahogy ilyen rövid idő alatt megnyílnak egymás előtt emberek, amilyen őszinteséggel és sérülékenységgel mutatják meg magukat.

Az ebédszünet után masszázscserék következtek, átismételtünk minden idei gyakorlónapon tanult új mozdulatot, technikát, aki kimaradt valamelyik napból, annak természetesen megmutattam, ezeket, hogy ő is magával tudja vinni, és alkalmazhassa a vendégei örömére.

Nagyon köszönöm nektek a részvételeteket és a bizalmatokat, hogy velem tartottatok tegnap is.

A legközelebbi gyakorlónap időpontja és helyszíne is bizonytalan. Amint biztosat tudok, jelentkezem!