VÁRANDÓSMASSZÁZS-TANFOLYAM

A Polinéz masszázs kiválóan alkalmas a várandósság támogatására, akár fizikai, akár érzelmi szinten. A gyengéd, ringatást idéző mozdulatok körbeölelik a kismamát és a babát is, egy szimbiotikus egységként, mégis külön-külön figyelve mindkettejükre.

Azt gondolom, hogy az az optimális helyzet, ha a szülés körüli időszakban tapasztalati tudással is rendelkező segítők vannak jelen. Véleményem szerint csak az tud hiteles kismama-masszőrré válni, aki ismeri, tudja belülről is, mert megtapasztalta, hogy milyen ambivalenciákkal teli időszak ez a hormonoktól túlcsorduló kilenc hónap, majd a gyermekágy időszaka is, nem pedig csupán tanul róla.

A várandósmasszázs-tanfolyamon a masszázstechnika elsajátításán túl elsősorban a részvevők saját élményeivel fogunk dolgozni: azzal az időszakkal, amikor ők maguk babát terveztek (ennek nehézségével, könnyűségével) vagy amikor váratlanul megfogantak, dolgozunk az esetleges veszteségekkel, amikor egy terhesség idő előtt megszakad, spontán módon vagy akár saját döntés alapján. Dolgozunk azzal a rengeteg érzelemmel, amit a várandósságunk alatt átéltünk: a szélsőségekben csapongástól egy-egy időszak végtelen nyugalmáig oda és vissza bejárjuk, körbebarangoljuk a történeteinket, érzelmeinket. Újraéljük a szüléseinket is, akárhol és akárhogyan is szültünk. Meghallgatjuk, megismerjük egymás örömteli történeteit, és veszteségeit is, valaha volt félelmeit, esetleg a mai napig tartó fájdalmát is. Beszélünk arról is, hogy a várandósság és a gyermekágy, illetve maga a gyermek születése hogyan változtatja meg a pár szexualitását, a nő énképét (akár testi, akár lelki szinten).

  • polinéz várandósmasszázs-technika elsajátítása
  • kapcsolódás a várandósság időszakában átélt érzelmeiddel
  • magzati létélmény meleg termálvízben
  • női segítői mintáink
  • kapcsolódás női felmenőinkkel
  • aromaterápia a várandósság alatt
  • babamasszázs


A KÉPZÉS IDŐPONTJA

2020. január 15-19.

A képzés 4-6 fő jelentkezésével indul.

FONTOS: erre a képzésre kizárólag olyan nők jelentkezését várom, akik már átélték a várandósság időszakát és a gyermekszülést is. A jelentkezés felétele továbbá a Polinéz masszázstanfolyam I-IV. szintjeinek az elvégzése.

HELYSZÍN

Tessedik Sámuel Evangélikus Vendégház
Albertirsa, Táncsics utca 1.
Elhelyezés 3-5 ágyas szobákban, minden szobához saját wc és zuhanyzó tartozik.
A szállás díja: 4.000 Ft/fő/éj

Abertirsa, Tessedik Sámuel Evangélikus Vendégház

MENNYIBE KERÜL?

I. szint: 90.000 Ft
A fenti tandíjon túl kérlek, hogy számolj még a szállás és az utazás költségével. A szállások díját feljebb, az adott szállásnál találod. Az utazást telekocsival szoktuk megoldani, egy út kb 1.500-2.000 Ft, az étkezést önállóan oldja meg mindenki, ennek összege a tanfolyamtól teljesen független és egyénileg változó.

Jelentkezni kizárólag emailben tudsz, a következő emailcímen: baksaanna@gmail.com

A facebook eseményt pedig ezen a linken találod (de nem elég csak ott jelezni, hogy jönnél).

Várlak szeretettel!