ALAPKÉPZÉS: I. SZINT

Az alapképzésen a teljes masszázs “vázát” adó ízületi masszázst sajátíthatod el. Hogy hogy értem azt, hogy váz?
Úgy képzeld el ezt a masszázst, mint az emberi testet: kívül puha bőr, alatta izmok, majd az alatt pedig csontok és ízületek (nagyon leegyszerűsítve, persze). A Polinéz masszázs épp így épül fel, mint az emberi test: először minden egyes testrészen az izmokat masszírozzuk át, alkarral – ez egy puha, ringató, áramlást idéző mozdulat. Ezután átmasszírozzuk az adott testrészen található ízületeket, sorban, egyiket a másik után. Ezek már sokkal konkrétabb mozdulatok, irányuk van, és nagyon határozott fókuszuk. Majd lezárásként ismét alkaros izommasszázs következik, majd ezután áttérünk egy következő testrészre.

Az alapképzésen, azaz az I. szinten a teljes testre kiterjedően megtanulhatod a középső részt, azaz az ízületi masszázst.

Talán azt gondolhatod, hogy ezen a szinten még nem tanulunk semmi különlegeset, de ez nem így van! Tény, hogy a táncos, látványos részt, tehát az alkarral végzett masszázsmozdulatokat majd csak a következő szinteken fogjuk tanulni. De már ezen a szinten is nagyon sokat dolgozunk az érintésünk finomításán, érzékenyítésén, a figyelmünk fókuszálásán, a jelenlétünk minőségének javításán, és a lényeg ezen lesz végső soron, semmi máson.
Sok-sok évnyi tapasztalattal a hátam mögött elmondhatom, hogy egy jól véghezvitt ízületi masszázs önmagában is csodákra képes. Mind fizikailag, mind pedig lelkileg: a teljes elengedettség, átmozgatottság a testben, és a körbeölelő biztonságban ellazult lélekben nagyon is érezhető lesz a változás.

Az ízületi masszázs akár önmagában is, kb. 60-70 perces masszázsként már az I. szint elvégzése után beépíthető a praxisodba.

Úgy építettem fel a képzést, hogy a saját tempódnak megfelelően tudj haladni. A teljes masszázs elsajátításához az I-IV. szint elvégzése szükséges.
Már az I. szint elvégzése után részt tudsz venni a havi rendszerességgel meghirdetett gyakorlónapokon, a IV. szint elvégzése után pedig a Várandós masszázst is megtanulhatod.
Már az I. szint elvégzése után lehetőséged van “Polinéz masszőrök” aloldalon való bemutatkozásra is.


FŐBB TÉMÁK AZ ALAPKÉPZÉSEN

 • hát ízületi masszázsa
 • lábak ízületi masszázsa
 • karok ízületi masszázsa
 • arcmasszázs
 • az érintésünk finomítása
 • kapcsolódásaink tudatosítása
 • szakrális és profán terek, pillanatok
 • az érintés szentsége
 • mély figyelem kialakítása a saját testünkben
 • érzelmeink kifejezése a mozdulataink által
 • hullámzás, víz elem tanulmányozása
 • polinéz táncmeditáció


TAPASZTALATI TANULÁS

Eleinte, amikor felmerült bennem a tanfolyam ötlete, azt gondoltam, hogy készítek egy csodás képekkel illusztrált és gondosan megírt tankönyvet, hogy így segítsem a tanulásodat. Aztán felidéztem, hogy én magam hogyan tanultam anno, és rájöttem, hogy a tanulásnak ez a természetes módja mennyivel hatékonyabb és milyen mély tudásra lehet így szert tenni. Így visszatértem inkább a gyökereimhez, és ugyanazzal a módszerrel tanítok most én is: rengeteg gyakorlással és saját élmények által. Megtapasztalhatod, hogy melyik érintés neked hogyan esik, melyik volt jó, biztonságot adó, és melyik kevésbé az, így finomítva és érzékenyítve a saját érintésedet.


BODYWORK

A bodywork gyakorlatok során egyszerű instrukciókat követve figyeljük meg, hogy egy-egy helyzet, érintés, mozdulat milyen érzelmi reakciót vált ki belőlünk. Ezek a gyakorlatok segítenek a határaink felfedezésében, kijelölésében, a másokra és önmagunkra való figyelem mélyítésében, az önelfogadásban. Egyszerre tárja fel és gyógyítja is egyben a sérüléseinket.


TÁNCMEDITÁCIÓ

A polinéz szigetvilágból származó egyszerűen koreografált, pár lépésnyi táncok gyakorlása transzcendens világok bejárásban segít. A jól begyakorolt mozdulatok ismételgetése hamar elhozza az elme kikapcsolását, így megmarad nekünk az, hogy a testünkre és az érzelmeinkre figyeljünk csupán – a hétköznapjainkban ez zömében úgyis épp fordítva történik.


MEGOSZTÓKÖRÖK

A napok nagy részében a testünkkel fogunk dolgozni: az előzőekben felsorolt módszerek mind a testhez visznek közel. Azonban szükséges, hogy az átélt tapasztalatokat, élményeket tudatosíthasd is, a kérdéseidet feltehesd, az aktuális érzelmi állapotodról jelzést adhass.
Épp ezért a napokat mindig nyitókörrel kezdjük, és zárókörrel zárjuk. Nap közben pedig a megosztókörökben (vagy kivételesen egy-egy alkalommal az esti zárókörben) van lehetőséged az élményeid megosztására.
Így fonjuk egy egységbe a testi tapasztalataidat, a gondolataidat és az érzelmeidet – és így érhetsz el egy integráltabb személyiséget, önazonosabb létezést.

 • szeretsz érinteni és érintve lenni
 • ha nem szeretsz sem érinteni, sem érintve lenni, de ezen változtatni szeretnél
 • segítő szakmádban örömmel alkalmaznál új módszereket
 • szeretnél olyan hivatást, amiben önállóan tudsz dolgozni, és szabadon osztod be az idődet
 • az önismereti utadon eljutottál addig a pontig, ameddig kognitív módszerekkel el lehet jutni

A megbízható tudáson, az érzelmileg megtartó, biztonságos közegen túl pedig még Polinéz masszázs logóval díszített füzetet is kapsz tőlem, hogy a tanfolyamon jegyzetelni tudj.


A tanfolyam nem akkreditált, államilag nem elismert.


A KÉPZÉS IDŐPONTJAI

I. szint: nagyjából kéthavonta indul alapképzés. Ezek egymástól független, 5 napos alkalmak.
2020. február 19-23.
2020. április 22-26.
2020. június 24-28.
2020. augusztus 12-16.
FONTOS: az I. szintű képzés minimum 4 fővel indul!


HELYSZÍN

A februári, az áprilisi és a júniusi tanfolyamok helyszíne:
Bokros vendégház, Tordas

Az augusztusi tanfolyam helyszíne: Szív Utca Életmód Stúdió (Budapest)

MENNYIBE KERÜL?

I. szint: 96.000 Ft
A fenti tandíjon túl kérlek, hogy számolj még a szállás és az utazás költségével. A szállás díja 4.300 Ft/fő/éj. Az utazást telekocsival szoktuk megoldani, egy-egy út kb 1.500-2.000 Ft, az étkezést önállóan oldja meg mindenki, ennek összege a tanfolyamtól teljesen független és egyénileg változó.


IGÉNYBE VEHETŐ KEDVEZMÉNYEK

Nagyon szeretném, ha nem lenne anyagi akadálya annak, hogy valaki, aki szeretne, részt tudjon venni a tanfolyamon. Ezért kidolgoztam egy kedvezmény-rendszert, amiben remélem, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő támogatási formát, amennyiben szüksége van támogatásra.

 • 10% EARLY BIRD KEDVEZMÉNY AZ ALAPKÉPZÉSRE: 9.600 FT ÉRTÉKBEN
  Ezt a kedvezményt akkor veheted igénybe, ha a meghirdetett tanfolyam kezdete előtt legalább 90 nappal jelentkezel, és befizeted a a tandíj 50%-át.
 • 10% KEDVEZMÉNY A TELJES KÉPZÉSRE: 38.400 FT ÉRTÉKBEN
  Ezt a kedvezményt akkor veheted igénybe, ha egy összegben fizeted be a tandíjat az I-IV. szintekre.
 • 100.000 FT ÖSZTÖNDÍJ – EGYÉNILEG KÉRHETŐ TÁMOGATÁS
  Egyéni elbírálás alapján kedvezményt adok a tandíjból. Az évi keretösszeg, amire pályázni lehet 100.000 Ft. Az ösztöndíj több fő részére is szétosztható, és egy jelentkező is megkaphatja az egész keretet – ez az ösztöndíjra jelentkezők számától, rászorultságától és az igényelt ösztöndíjak mértékétől is függ.
  Figyelem: ösztöndíj kizárólag a II-IV. szintekre kérhető!
 • RÉSZLETFIZETÉS
  Egyéni megállapodás alapján lehetséges, kérlek, hogy jelezd, ha szükséged van rá!

A felsorolt kedvezmények nem összevonhatóak!

 1. ŰRLAP KITÖLTÉSE
  Kérlek, hogy töltsd ki az alábbi űrlapot! Figyelj rá, hogy az adataidat pontosan add meg!
 2. REGISZTRÁCIÓS DÍJ ÁTUTALÁSA
  Kiállítom díjbekérőt a regisztrációs díjról, és elküldöm neked emailben. A regisztrációs díj összege 16.000 forint, ezt beszámítom a tanfolyam árába!
  Kérlek, hogy figyeld a spam mappádat is, lehet, hogy a levelem oda kerül elsőre!
 3. SZEMÉLYES TALÁLKOZÓ
  A regisztrációs díj beérkezését követően felveszem veled a kapcsolatot. Megbeszélünk egy személyes találkozót, amire azért van szükség, hogy megismerjük egymást, átbeszélhessük a benned esetlegesen felmerülő kérdéseket, kételyeket. Ezen túl pedig egy rövid kérdéssor segítségével a fogantatásodtól körülbelül 3 éves korodig terjedő életszakaszodat tekintjük át. A személyes találkozó akár skypeon, messengeren is lebonyolítható.
  Ha a találkozó alapján nem javaslom neked a tanfolyamon való részvételt, akkor ezt az összeget visszutalom neked. Ha pedig te lépsz vissza a jelentkezéstől, akkor ez az összeg nálam marad és a veled töltött időmet fedezte.
 4. KAPCSOLATTARTÁS
  Mindig, minden részletet, tudnivalót, megbeszélt időpontot, címet, elküldök az általad megadott email címre.
 5. TANFOLYAM
  Találkozunk a tanfolyamon és megkezdjük a közös munkát.

A LEMONDÁS FELTÉTELEI

Amennyiben túl vagyunk a személyes találkozón és azon kölcsönösen a közös munka mellett döntöttünk, ám valamilyen okból mégis meggondolnád magad, és nem szeretnél részt venni a tanfolyamon, akkor a személyes találkozó díját nem fogom tudni visszaadni, mivel az foglalóként működik, és így ez nem visszatérítendő díjrészlet. A személyes találkozó díján felüli befizetésekből a következő módon jár visszatérítés:

 • ha a tanfolyam elindulása előtt több, mint 30 nappal korábban  történik a lemondás, akkor az addig befizetett összeg 100%-át fizetem vissza
 • ha a tanfolyam elindulása előtt 29-14 nappal korábban történik a lemondás, akkor az addig befizetett összeg 50%-át fizetem vissza
 • ha a tanfolyam elindulása előtt 13-0 nappal korábban történik a lemondás vagy a jelentkező nem mondja le a részvételt, csak nem jön el a tanfolyamra, akkor a befizetett összeg nem jár vissza
 • ha a tanfolyam elindulását követően a résztvevő a tanfolyam vége előtt távozik a tanfolyamról vagy nem vesz részt a többi tanfolyami alkalmon, akkor az addigi befizetésekből semekkora rész sem jár vissza