Polinéz masszázstanfolyam I. szint: 2022. szeptember 28-tól

ÁR: 114.000 FT

Felnőttképzés nyilvántartási száma: K/2022/018865

Időpont: 2022. szeptember 28 – október 2.
Helyszín: Bokros Vendégház, Tordas

Létszám: 4-6 fő

Egyéb költségek: a szállás díja 6.000 Ft/fő/éj (4 éjszakát kell kifizetni). Utazás vonattal vagy telekocsival. Az étkezést önállóan oldja meg mindenki, ennek összege a tanfolyamtól teljesen független és egyénileg változó.

RÉSZLETEK

Az I. szinten a teljes Polinéz masszázs vázát adó ízületi masszázst sajátíthatod el. Hogyan értem ezt?
Úgy képzeld el ezt a masszázst, mint az emberi testet: kívül puha bőr, alatta izmok, majd az alatt pedig csontok és ízületek (nagyon leegyszerűsítve, persze). A Polinéz masszázs épp így épül fel, mint az emberi test: először minden egyes testrészen az izmokat masszírozzuk át, alkarral – ez egy puha, ringató, áramlást idéző mozdulat. Ezután átmasszírozzuk az adott testrészen található ízületeket, sorban, egyiket a másik után. Ezek már sokkal konkrétabb mozdulatok, irányuk van, és nagyon határozott fókuszuk. Lezárásként ismét az adott terület alkaros izommasszázsa következik, majd ezután áttérünk egy következő testrészre.
Az I. szinten a teljes testre kiterjedően megtanulhatod a középső részt, azaz az ízületi masszázst.

Sok-sok évnyi tapasztalattal a hátam mögött elmondhatom, hogy egy jól véghezvitt ízületi masszázs önmagában is csodákra képes. Mind fizikailag, mind pedig lelkileg: a teljes elengedettség, átmozgatottság a testben, és a körbeölelő biztonságban ellazult lélekben nagyon is érezhető lesz a változás.
Az ízületi masszázs akár önmagában is, kb. 60-70 perces masszázsként már az I. szint elvégzése után beépíthető a praxisodba.

Ha az önimeret felől érkeznél, akkor is tudd, hogy a legjobb helyen vagy! A masszázsfogások az I. szinten még egyszerűek és könnyen megtanulhatóak. Minden nap van cézottan bodywork gyakorlat, de magára a masszázsra is bodyworkként tekintünk, így tulajdonképpen elmondható, hogy egész nap önismmerettel foglalkozunk. Bármit is csinálunk, a lényeg a figyelmünkön lesz, az önreflexiónkon, az őszinteségen, és az ennek teret adó biztonságon, elfogadáson.
Ha valahol és valamikor mélyen és hatékonyan lehet gyógyulni, akkor ez pont az a tér és az az idő.

AZ ÁLTALAM HASZNÁLT MÓDSZEREK

TAPASZTALATI TANULÁS
Visszanyúlva a gyökereimhez, ugyanazzal a módszerrel tanítok, mint ahogy én magam is tanultam: rengeteg gyakorlással és saját élmények által. Megtapasztalhatod, hogy melyik érintés neked hogyan esik, melyik volt jó, biztonságot adó, és melyik kevésbé az, így finomítva és érzékenyítve a saját érintésedet.

BODYWORK
A bodywork gyakorlatok során egyszerű instrukciókat követve figyeljük meg, hogy egy-egy helyzet, érintés, mozdulat milyen érzelmi reakciót vált ki belőlünk. Ezek a gyakorlatok segítenek a határaink felfedezésében, kijelölésében, a másokra és önmagunkra való figyelem mélyítésében, az önelfogadásban. Egyszerre tárja fel és gyógyítja is egyben a sérüléseinket.

TÁNCMEDITÁCIÓ
A polinéz szigetvilágból származó egyszerűen koreografált, pár lépésnyi táncok gyakorlása transzcendens világok bejárásban segít. A jól begyakorolt mozdulatok ismételgetése hamar elhozza az elme kikapcsolását, így megmarad nekünk az, hogy a testünkre és az érzelmeinkre figyeljünk csupán – a hétköznapjainkban ez zömében úgyis épp fordítva történik.

MEGOSZTÓKÖRÖK
A napokat mindig nyitókörrel kezdjük, és zárókörrel zárjuk. Nap közben pedig a megosztókörökben van lehetőséged az élményeid megosztására.
Így fonjuk egy egységbe a testi tapasztalataidat, a gondolataidat és az érzelmeidet – és így érhetsz el egy integráltabb személyiséget, önazonosabb létezést.

NEKED IS ITT A HELYED, HA…

…szeretsz érinteni és érintve lenni.
…nem szeretsz sem érinteni, sem érintve lenni, de ezen változtatni szeretnél.
…segítő szakmádban örömmel alkalmaznál új módszereket.
…szeretnél olyan hivatást, amiben önállóan tudsz dolgozni, és szabadon osztod be az idődet.
…az önismereti utadon eljutottál addig a pontig, ameddig kognitív módszerekkel el lehet jutni.

VÉLEMÉNYEK A TANFOLYAMRÓL

Egy csoda, aminek részese lehettem. Minőséget tudok megélni az érintésben, az emberi kapcsolataimban. Ehhez nagyon sokat tett hozzá a tanfolyam.
Tatár Szilvia
, rehabilitációs tréner

Elfogadásban és érintésben lenni, tanulni és értőn kapcsolódni. Ebben a hozzáértéssel felépített öt napos képzésben egyensúlyban van a tanulás és gyakorlás, ahogy az erő és a gyöngédség, a nevetés és a sírás, a kendőzetlenség és a finomság is. Anna megtanít masszírozni, odafigyelni a másikra és önmagunkra, kapcsolódni, határokat megtartani. S szinte játszi könnyedséggel vezet be, egymásra épülő, logikus lépésenként, ennek a nagyszerű terápiás módszernek a gyakorlatába. Hálás vagyok, hogy részese lehettem ennek a tanulásnak és amellett, hogy polinéz masszőrré váltam, egyben teljesebb emberré is.
Mayer Márta, coach


Mély és gyönyörű a valós tapasztalása a szeretetnek, a bizalomnak, a tiszteletnek és az őszinteségnek. Ezek, a számomra meghatározó értékek a tanfolyam alapvető pillérei is. A masszázs során – az önmagukban csak szépen csengő szavak – valós értékkel és élettel megtöltött tapasztalássá és átéléssé válnak. Köszönöm!
Haszonits Zoltán
, grafikus

Átfogó, alapos, igényes és minőségi. Leginkább ezekkel a szavakkal tudnám jellemezni a tanfolyamot. Köszönöm, hogy részese lehettem!
Bajó Rubenn, masszőr


Biztonság, elfogadás, odafigyelés. Védett közegben találkozás önmagaddal. Bepillantás a miértekbe. És sok-sok-sok-sok masszázs. A tudás olykor fájdalmas, azonban minőségi változást eredményez az életedben. Én ezt kaptam az elmúlt 5 napban, és ezt szándékozom a vendégeimnek is megmutatni, továbbadni. Köszönöm!
Filler Ildikó, masszőr

Van ebben valami varázslat! Engem megérintett, elvarázsolt… és most már én is tudok egy kicsit varázsolni. Köszönöm!
Kurucz Kata, masszőr


Hamar kiderült, hogy itt komplex tudást kapok: nemcsak gyönyörű mozdulatsorokat tanultam meg, hanem annál sokkal többet: hogyan váljon egy szakma HIVATÁSSÁ. Anna hihetetlen alázattal és szenvedéllyel magyaráz, mutat, tanít. A bodywork gyakorlatokon keresztül sikerült jobban megismernem saját magam is. Ez az önismeret rengeteget segít abban, hogyan adjam a lehető legtöbb figyelmet a vendégeimnek.
Légnerné Nedoluha Krisztina, masszőr

RÓLAM

Lassan másfél évtizede mélyítem a tudásom az érintések és a masszázs terén, sokféle impulzusnak adva át a testem és a lelkem. Ez mind-mind egyre közelebb vitt ahhoz, hogy ma békés, kiegyensúlyozott, dinamikus, éber létezést mondhassak a magaménak.
Legmeghatározóbb és leginkább előrevivő élményeim, életem katartikus pillanatai mindig a testről, illetve a test és a lélek megbonthatatlan kapcsolatáról szóltak: ilyenek a masszázsélményeim (akár kliensként, akár masszázsterapeutaként), a bő ezer órányi bodywork, a kontakt improvizáció, az 5Ritmus és a jógaórák, amiken részt vettem, az extatikus állapotban átélt táncok, az elmúlt években megtalált futás, és ha egy kicsit még messzebbre nézek vissza az időben, akkor a gyerekeim születése is.
Ezek, a mélyen a testembe vésődő élmények alakították a legtöbbet a személyiségemen.
Tanulmányaimat Hawaii-on és Magyarországon folytattam. Az általam elsajátított masszázstechnikák szép lassan alakultak át a kezemben: az alapokat tiszteletben tartva fűztem egybe a szomatikus terápiák legfrissebb kutatásaival, a test és a lélek összekapcsolódásának mélyebb megértésével. Mindezt már így átkeretezve, értelmezve és tudatosítva adom át neked a Polinéz masszázstanfolyam keretében.
Várlak téged is szeretettel!

Baksa Anna

JELENTKEZÉSI LAP

Kérlek, hogy figyelmesen add meg az adataidat a jelentkezéshez!

  • ha magánszemélyként kéred a számlát, akkor kérelek, hogy add meg a neved, az emailcímed, a telefonszámod és a lakcímed (irányítószám, helység, közterület neve, házszám, emelet, ajtó). Ezek az adatok a Felnőttképzési szerződés megkötéséhez is szükségesek lesznek majd.
  • ha cégként kéred a számlát, akkor a cég nevén túl kérlek, hogy add meg a cég székhelyét (irányítószám, helység, közterület neve, házszám, emelet, ajtó) és az adószámát is.
  • A jelentkezésedet követően 1 munkanpon belül fel fogom venni veled a kapcsolatot!

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató.
Fizetési és lemondási feltételek